Βίντεο, Συνταγή & Μέθοδος Εκτέλεσης

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου!


Υλικά

12 μπισκότα σαβουαγιάρ
Για την κρέμα τιραμισού
375 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. καφέ μόκα
450 ml κρέμα γάλακτος 

Για το σιρόπι καφέ
100 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
20 ml εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. καφέ μόκα
Για το γαρνίρισμα
Φουντούκια 
Κακάο


Εκτέλεση

Για την κρέμα τιραμισού
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι  να φτιάξουμε ελαφριά σαντιγύ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ μόκα. Στο τελείωμα προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε βελούδινη υφή.

Για το σιρόπι
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό,  τη ζάχαρη, τον καφέ μόκα και το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και από τις 2 μεριές τα μπισκότα σαβουαγιάρ και τα τοποθετούμε σ’ ένα πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα καφέ.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια και κακάο.