Μια συνταγή από τον Chef μας Σταυρή Γεωργίου!

Βίντεο, Συνταγή & Μέθοδος Εκτέλεσης

*Βρείτε τα κατάλληλα σκεύη μαγειρικής / ζαχαροπλαστικής σε ένα από τα καταστήματα LA MAISON!
***https://lamaison.com.cy/stores/

***https://lamaison.com.cy/


Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

  • 115 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 70 γρ φουντούκια
  • 90 γρ καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 210 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
  • 150 γρ σοκολάτα λευκή σε κομματάκια


Χρόνος εκτέλεσης 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας ***

Μ Ε Θ Ο Δ Ο Σ Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η Σ

Σε ένα μικρό μπολ λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης να αφρατέψουν καλά.

Κοσκινίζουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αυγό, τη βανίλια, τα φουντούκια και μια πρέζα αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και αναατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε την κομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά.

Πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ και ψήνουμε στους 180 C για 10-11 λεπτά.

IMG_3723.jpg

Μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας και να τα απολαύσετε με τσάι, καφέ, χυμό για στιγμές χαλάρωσης!